Kmetija

Tičova_planinaČe si želite odpočiti telo in duha v miru in objemu narave, je naša kmetija prava izbira za vas. Prijazno vas bomo sprejeli in potrudili se bomo, da se boste pri nas počutili domače.

Lahko boste uživali v zasebnosti ali pa odkrivali del našega vsakdana – lahko tudi s pomočjo pri kmečkih opravilih. Še posebej za otroke je vznemirljivo opazovati, od kod pride mleko, jajce ali mali teliček.

Pri nas kmetujemo ekološko, kar pomeni, da se trudimo z obdelovanjem zemlje in rejo živali na naraven način, brez kemikalij in umetnih krmil. Naše kokoške uživajo na prosti paši, za nagrado pa nam dajejo najboljša jajca. Pujsa uživata v svojem delu z zemljo, mačku in psu pa včasih kar zavidamo njuno brezskrbnost.

Ponosni smo, da vzrejamo avtohtono slovensko pasmo goveda – cike. V bližini kmetije imamo svojo planino, na kateri se živali pol leta prosto pasejo. Marsikdo uživa ob poslušanju kravjih zvoncev in opazovanju igre mladih teličkov.

Tičova_kmetijaKo je poleti v dolini vročina, se boste pri nas prijetno ohladili in nadihali svežega zraka, pozimi pa vas bo namesto mrzle megle pozdravilo prijazno sonce.

Naravo želimo ohraniti lepo in zdravo tudi za prihodnje rodove. Veseli smo bogastva v obliki dobre pitne vode, ki je v bližnji in daljni okolici ne manjka.

In v gozdu, polnem lepih jelenjih stezic, samotnih rožnih tepihov in potočkov, boste zagotovo našli notranji mir, ki nam ga svet vztrajno odreka.

Komentiranje je zaprto.